top of page

Tips til et bæredygtigt tøjforbrug

Tips... endnu en gang omkring et mere bæredygtigt tøjforbrug. For det er vel ikke kún genbrug, der er den eneste bæredygtige vej?? (Selvom jeg elsker at prædike det 🤪😇♻️)


Jeg har spurgt I forbrugere, hvad I gør for at gøre jeres tøjforbrug mere bæredygtigt. Rigtig fine svar, som jeg tænker, at jeg vil dele lidt ud af her.


Der blev bl.a. svaret mindre vask, mere reparering, hvis tøj går i stykker, og mere genbrug af fx hullede bomulds-t-shirts, som kan bruges til klude istedet for, at de ryger i skraldespanden ♻️


Selv er jeg kæmpe fan af reparation (selvom det kan være lidt kedeligt 😅). Øvelse gør mester, og det kræver sjældent mere end en nål og lidt tråd (hvilket også rigtig ofte kan købes i genbrugen til billige penge). Hold op, hvor har jeg tit syet huller i bukser og bluser sammen. Det er altså skønt, når det er tøj, man elsker at gå i + det giver mig god samvittighed at fikse 😜😇


Jeg har også fået fortalt "Det mest bæredygtige ville være slet ikke at købe (nyt) tøj" og altså bare gå i det, man har. For jeg tror ikke, der er nogen danskere, der ikke har en garderobe, der allerede er rigeligt fyldestgørende for det behov og forbrug, vi har. Men hele "nyhedsfølelsen" og følelsen af, at vi ikke har lyst til at blive set i det samme item igen og igen gør, at det er naivt at tro, at alle danske forbrugere kan leve op til den frase. Derfor skal vi finde nye metoder, som gør det muligt at iklæde sig nyt uden at skade miljøet. Blandt andet ved at købe genbrug, dele garderobe med andre, låne eller leje.


Der findes et hav af artikler, hvis du søger på Google “bæredygtigt tøjforbrug” som giver endnu flere tips til, hvad du kan gøre, for at gøre dit tøjforbrug mere bæredygtigt. Jeg kommer også selv nærmere ind på flere af disse tips, meeen hvis nu du er utålmodig ligesom jeg 🤯♻️🍋Comments


bottom of page